UDS-m első nap

Kelemen Gábor, 2010. május 10.

Nagyjából véget ért az UDS-m első napja. A szálloda alapvetően a semmi, azaz egy hatalmas erdő közepén van, ami Jono szerint azért jó, mert nem tudunk sehova se eltűnni a munka elől :). A mai nap a mérsékelt hatékonyságról szólt, remélem lesz még jobb is.

Mark keynote-ja nyitotta a napot, benne a Unity bejelentése. Érdekes koncepció, egyszerre látom benne az új piacra való rámozdulást, és annak beismerését, hogy egyhamar nem lesz megoldva az #1 számú bug :). Az ezt követő közösségi kerekasztal kb semmiről se szólt, a rákövetkező fordítói közösségi kerekasztal leginkább azzal ment el, hogy a nyelvi csomagok frissítése róka fogta csuka helyzet, mivel tesztelés nélkül nem lehet kitolni az esetleg elrontott frissítéseket a stabil kiadáshoz, tesztelni viszont nincs érdeklődő, valamint a nyelvenkénti frissítés sem megoldható. Ez előre láthatólag nem fog megoldódni egyhamar, talán annyi történik hogy egyszerűbb lesz a tesztelés.

Ebéd után a dizájn csapat munkájáról hallottunk előadást, ennek lényege hogy ők foglalkoznak például a 100 papercuts projekttel, és a cél, hogy minél egyszerűbben lehessen az egyszerű feladatokat elvégezni, mint például a Facebookozás. A Unity is ennek a törekvésnek a része. Ugyanakkor nem hallottam (vagy csak lemaradtam róla) a balra tett ablakgombokról szóló dicsekvést :).

A fordítási projekt reklámozásáról szóló egyeztetés mérsékelten volt sikeres, valahogy nem érzem a lefordított helyi blogbejegyzések UWN-ben való megjelentetését olyan hatalmas ötletnek. Talán a csapatokról szóló interjúk egy fokkal jobb, de még ezt sem érzem átütőnek.

Az utolsó megbeszélés a fordítócsapatok állapotának felméréséről szólt. Egyfelől fura, hogy mennyire nem tudunk semmit egymásról, hogy ki mit és hogyan csinál, másrészt azonban sikerült összerakni egy olyan kérdéssort, amellyel ez elég jól felmérhető lesz.

Holnap izgalmasabb témákkal folytatjuk.

Címkék: ,

Itt lehet hozzászólni !