Fejlesztési beszámoló az elmúlt 6 hétről

timar, 2010. május 18.

Kezdem a legaktuálisabb hírrel, tegnap eldőlt, hogy lesz még egy Release Candidate kiadás az OpenOffice.org 3.2.1-hez, mert találtak egy bosszantó hibát az Impressben, ami eddig nem volt benne, és állítólag könnyű lesz javítani. Tehát az OOo 3.2.1 kiadása eltolódik minimum egy héttel, az új céldátum május 27. A magyar verzióba betettem már Németh László legújabb fejlesztéseit, a Magyar Linux Libertine G betűkészletet és a Tipográfia eszköztárat, az RC2 megjelenése után közzéteszem azt ezt tartalmazó magyar telepítőkészletet.

Az OOo 3.2.1 RC1-et telepítve észrevettem hogy a telepítővarázsló bal oldalán levő képre rákerült egy Oracle logó. Az FSF.hu által kiadott buildben inkább FSF.hu logó legyen, gondoltam. Szerencsére Baráth Gábor a segítségemre sietett, és még aznap legyártotta az új arculati elemeket, lecserélve a 2.x verzió óta jelen levő korábbi indítóképet is.

Az OpenOffice.org 3.2.1 FSF.hu változatának indítóképe

Az új indítókép

Az új oldalsó kép a telepítőben

Ahogy végignéztem az áprilisi-májusi commit logon, apróbb javításaim voltak csak, és a már említett újdonságok hozzáadása. Nem haszontalan a fejlesztői közösség szempontjából sem, hogy gyakran buildelek Windowson, mert megint találtam olyan hibákat az ooo-build rendszerben, amik csak Windowson jönnek elő. Ezeket a fejlesztők általában azonnal javították.

A Mozillára megint kevesebb idő jutott az elmúlt időszakban. Valamiért nem vettem észre a Mozilla Thunderbird 3.1 beta 2 leadási határidejét, és ezért az nem jelent meg magyarul. Most már külön szóltak, hogy az rc1-re figyeljek oda. Annak tegnap volt a leadása, és el is készültem vele, valamint egyúttal a szintén mostanában leadandó naptárkiterjesztés (Lightning) és mobil Firefox fordításait is leadtam. Ma reggel megjött a repülőjegyem, a Mozilla megint meghívott a Mozilla Summitra, Whistlerbe. Két éve is itt volt (fényképalbumok: 1, 2), és leszámítva, hogy megfáztam a hegyen, sziklaomlás elvágta a várost a külvilágtól és áramszünet is volt egy napig, nagyon jó élmény volt, és örülök, hogy újra mehetek.

Címkék: ,

Egy hozzászólás “Fejlesztési beszámoló az elmúlt 6 hétről” bejegyzésre

  1. log69 szerint:

    Jók a logók. A beszámolók is érdekesek. 🙂

Itt lehet hozzászólni !