Felkészülés az OpenOffice.org 3.3-ra

timar, 2010. augusztus 8.

A közösségi súgóellenőrzés bedöglött, az ominózus hétvége óta nem jött semmi hibajelentés a OOoQAWeekEnd1006-hoz kapcsolódóan. Viszont Kelemen Gábor pályázott némi pénzre az FSF.hu Alapítványnál, hogy a 3.3 megjelenésére minél több hibát kijavítson, így a munka folytatódik.

Készítettem az OOO330_m3 milestone-ból és az augusztus 7-i aktuális magyar fordításból egy KeyID buildet. Ez azt jelenti, hogy minden string elé a UI-n és a súgóban is egy 6 karakteres egyedi azonosító került. A forrásban ezzel beazonosítható a megfelelő sor. Mivel Kelemen Gábor Ubuntun dolgozik, Ubuntu 10.04-en fordítottam le én is most ezt az „upstream” verziót. Remélem, mások is letöltik és tesztelik.

A KeyID build letölthető a Dropboxról: OOo_3.3.0_Linux_86_install-deb_hu-KeyID.tar.gz

Az OpenOffice.org 3.3 fordításának leadási határideje 2010. augusztus 19. Szívesen fogadjuk a fordítással kapcsolatos hibajelzéseket (a KeyID feltüntetésével) az OpenScope.org hibabejelentőjében.

A másik dolog, amit kipróbáltam, az a VCLtesttol volt. A VCLtesttol-ról szóló cikket kicsit frissítettem a magyar OOo Wikin. Lefuttattam a Writer és a Calc tesztjeit, lett 1065 képernyőképem a párbeszédablakokról. Ezeket át lehet majd nézni hibák után kutatva, illetve a leírás alapján szerintem bárki tudja futtatni a teszteket, például az általam készített normál builden (OOO330_m3, Linux x86 deb upstream, Ubuntu 10.04).

Címkék:

2 hozzászólás “Felkészülés az OpenOffice.org 3.3-ra” bejegyzésre

  1. Ilyés Nándor szerint:

    Mikorra várható ebből a tesztverzióból .deb csomag Ubuntu alá?

Itt lehet hozzászólni !