Patch elfogadása StarDivision-módra

timar, 2010. szeptember 20.

Nem is írnék erről, ha nem lenne ez mindig. Az OpenOffice.org tesztelése közben néha észreveszek olyan hibákat, hogy a fordítás nem fér ki, a lerövidítése pedig nem lehetséges. A panelen lenne hely, csak nincs kihasználva. Egy ilyen hiba javítása mondjuk 5 perc, de nincs jogom javítani, ezért 15-30 perc alatt csinálok patchet, screenshotot, hibajelentést.

Május 1. – a hiba bejelentve, patch, screenshot mellékelve.
Május 3. – feliratkozik megfigyelőnek az l10n manager, mert érdekli
Június 11. – started (a mérnök átvette)
Szeptember 17. – retarget to 3.4 (három hónap megfeszített munka után a mérnök úgy gondolja, elég lesz ezt fél év múlva javítani)
Szeptember 20. – l10n manager kérdi, hogy mennyi idő lenne javítani, mert neki mégis a 3.3-ra kell. Szerintem sejti hogy 5 perc…

Itt tartunk ma. Ez még egy egyszerűbb eset volt, sokszor egymásnak passzolgatják a feladatot, egy 5 perces hibához 10-15 levelet, és több hónapos hibatörténetet generálva. Amúgy ez egy olyan panel, ami az FSF.hu buildből ki van konfigurálva, tehát tényleg csak az Oracle-nek akartam jót.

A komolyabb (funkciót is érintő), de még mindig csak pár soros patchek átfutási ideje fél-egy év, a még komolyabbaké (sok sor, több modul) pedig végtelen.

Címkék: ,

Egy hozzászólás “Patch elfogadása StarDivision-módra” bejegyzésre

  1. dtam szerint:

    És sajnos hasonló hozzáállást látok a “Reintroduce color codes for mime type icons” hibához is ( http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=112141 ).
    A felhasználók panaszkodnak, a hivatalos fejlesztők pedig a fülük botját se mozdítják. Rövidtávon megoldás a régebbi verzión maradás, de nem tudom mit lehet tenni hosszútávon. És ez csak egy bosszantó, új hiba 🙁

Itt lehet hozzászólni !