UDS Budapest 2. nap

Kelemen Gábor, 2011. május 12.

Elmaradtam a blogolással, elnézést.
Tegnapelőtt a Firefox Launchpadban való fordíthatóságáról tartott üléssel nyitottunk. A probléma ott van, hogy változik a Firefox fordítási formátuma, és a 4-es fordítását már nem is sikerült importálni és exportálni, így a Natty az eredeti fordításokat szállítja. Valószínűleg meg fogják oldani, hogy fordítható maradjon a Launchpadon is, legalábbis megpróbálják.
Voltam még egy Edubuntu jövőjével foglalkozó ülésen is, úgy tűnik hogy a projekt új életre kel(t), és valamilyen szinten érdemes vele számolni. Számos kisebb programról azt mondták, hogy jó lenne honosítani, illetve Hajni is megerősítette, hogy a már meglévők honosítása se túl fényes.
Az akadálymentesítésről is volt egy érdekes ülés, ott a Unity-problémák lehetséges megoldásai mellett azt a tervet is ismertették, hogy alapértelmezetté kellene telepítéskor tenni az akadálymentesítési profil használatát, némi késleltetés után. Vagyis, ha a legelső, nyelvválasztó képernyőn pár percig nem választunk semmit, akkor a telepítő feltételezze, hogy ez azért van, mert nem látjuk a képernyőt, és kezdjen el beszélni. Rengeteg apró probléma lehet ezzel, a cél nyelv kiválasztásától kezdve, de alapvetően remek ötletnek tűnik.

A nap zárása egy kiscsoportos fordítói sörözés lett volna, sajnos erre az UDS-re nem jöttek fordítók, így csak ketten voltunk, igazán kár.

Címkék:

Itt lehet hozzászólni !