SZJA 1%

Az FSF.hu Alapítvány 2006-tól kezdve tudja fogadni az 1%-ot. Mindenki, aki személyi jövedelemadót (SZJA) fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. Ez semmibe sem kerül, csak egy kis odafigyelésbe. Kérjük, adóbevallásakor gondoljon ránk, adja 1%-át az FSF.hu Alapítványnak. Ezzel többek közt a Firefox, a Thunderbird, a LibreOffice, a GNOME magyar verzióját, a Hunspell helyesírás-ellenőrző fejlesztését és a szabad szoftvereket megismertető konferenciáinkat támogatja. Ez a legfőbb bevételi forrásunk.
Ha elégedett a munkánkkal, és egyetért céljainkkal, kérjük, ajánlja fel nekünk az 1%-át.

2018-ban az alábbi időpontok és szabályok érvényesek az SZJA 1%-ok felajánlásánál:

  • február 27.: az egyéni vállalkozók szja bevallása és befizetése
  • május 10.: az 1 százalékot tartalmazó boríték eljuttatása a munkáltatóhoz
  • május 22.: az szja-bevallás végső határideje

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 22-ig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot.
A kedvezményezett adószámát az adócsomag részét képező adatlapon, perforált íven kell feltüntetni, vagy a külön nyilatkozatot egy normál borítékba kell beletenni.

Amit a rendelkező nyilatkozatra rá kell írni, ha nekünk kívánja adni adója 1%-át:

A kedvezményezett adószáma: 18247806-1-43

FONTOS!
A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.