SZJA 1%

Az FSF.hu Alapítvány 2006-tól kezdve tudja fogadni az 1%-ot. Mindenki, aki személyi jövedelemadót (SZJA) fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. Ez semmibe sem kerül, csak egy kis odafigyelésbe. Kérjük, adóbevallásakor gondoljon ránk, adja 1%-át az FSF.hu Alapítványnak. Ezzel többek közt a Firefox, a Thunderbird, a Libreoffice, a GNOME magyar verzióját, a Hunspell helyesírás-ellenőrző fejlesztését és a szabad szoftvereket megismertető konferenciáinkat támogatja. Ez a legfőbb bevételi forrásunk.
Ha elégedett a munkánkkal, és egyetért céljainkkal, kérjük, ajánlja fel nekünk az 1%-át.

2016-ben az alábbi időpontok és szabályok érvényesek az SZJA 1%-ok felajánlásánál:

  • február 1.: „Bevallási nyilatkozat”
  • február 25.: egyéni vállalkozók, evások, őstermelők és ÁFA köteles természetes személyek
  • május 20.: önadózók

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 20-ig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot.
A kedvezményezett adószámát az adócsomag részét képező adatlapon, perforált íven kell feltüntetni, vagy a külön nyilatkozatot egy normál borítékba kell beletenni.

Amit a rendelkező nyilatkozatra rá kell írni, ha nekünk kívánja adni adója 1%-át:

A kedvezményezett adószáma: 18247806-1-13

FONTOS!
A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.